Святкуємо двадцятиріччя гімназії

/Files/images/zust2.jpg













Зустрічаємо "першачків"

/Files/images/5_k_l1.JPG

З першовереснем в нашу дружну родину влився новий колектив п'ятикласників. Їх по особливому тепло вітали на святі першого дзвоника, виділивши місце в центрі майданчика.

Одинадцятикласники вручили "малюкам" символічні подарунки.

/Files/images/5_k_l2.JPG

За доброю традицією нашого закладу вони офіційно прийняті в лави гімназистів в день посвяти п’ятикласників у гімназисти. Цьогоріч дійство проходило у вигляді подорожі до чудової країни Доброти. А супроводжували школярів жителі цієї країни – добрі феї Світлана Постоловська і Руслана Банадига. Учні побували в дивовижних місцях країни Доброти:

  • біля Водоспаду Добрих Справ,
  • на Галявині Талантів,
  • перетнули Озеро Перевтілень.



Закінчувалося свято проголошенням клятви гімназиста та вітанням п’ятикласників .

Свято спогадів та вражень

/Files/images/Зустріч з випускниками-2014 005.jpgНапевне, для кожного навчального закладу є невід'ємною частиною святкування Дня зустрічі випускників. Цьогорічне свято, яке відбулось у суботу, 1 лютого 2014 року, було особливим, оскільки приурочене ще й двадцятиріччю нашої гімназії. На вечір зустрічі випускників були запрошені всі випуски, починаючи з 1996-го року.

Вечір організовували учні 11 класу, звісно ж, допомагали їм вчителі. Об'єднавши зусилля, вони змогли зробити чудове свято, спогади про яке ще довго викликатимуть усмішку в усіх присутніх того дня у залі.

/Files/images/Зустріч з випускниками 2014 ).jpgДійство відбувалось у спортивному залі. Запрошені оцінили цікаве та оригінальне оформлення: для кожного випуску був призначений окремий стіл, особливу атмосферу створювали свічки на кожному столі. Відкрила вечір директор гімназії, Ковбасюк Ярослава Ярославівна. Заступник директора з навчальної роботи, Ольга Григорівна Борисюк, також була запрошена до слова. Вона є однією з тих небагатьох вчителів, які працюють у гімназії ще з дня її створення, а тому всім було неймовірно цікаво послухати її розповідь-екскурс про те, як розвивався наш навчальний заклад.

Одинадцятикласники підготували святкову програму. Для випускників, які цього вечора святкували 5, 10 та 15 років закінчення гімназії, підготували особливі номери та подарунки. Згодом до мікрофона були запрошені усі охочі висловитись, поділитись враженнями, побажати найкращого гімназії. Розмови між колишніми гімназистами та вчителями тривали ще довго по закінченню вечора.

Здобутки юних науковців

Цьогоріч на 17 районних олімпіадах було 22 призові місця (6 перших, 8 других, 8 третіх). Це

  • Завербна Марія І-е місце з англійської мови, І-е місце з української мови, ІІІ-є місце з історії
  • Семенина Вікторія І-е місце з хімії, І-е місце з фізики, ІІ-е місце з математики, ІІІ-є місце з історії
  • Гринчишин Тетяна І-е місце з образотворчого мистецтва
  • Постоловська Світлана І-е місце з англійської мови
  • Бігус Віктор ІІ-е місце з фізики, ІІ-е місце з економіки, ІІ-е місце з трудового навчання
  • Ганьбергер Віталія ІІ-е місце з математики, ІІІ-є місце з німецької мови
  • Баліцький Дмитро ІІ-е місце з німецької мови, ІІІ-є місце з фізики
  • Завербна Ірина ІІ-е місце з української мови
  • Банадига Руслана ІІ-е місце з німецької мови, ІІІ-є місце з інформаційних технологій
  • Романів Тетяна ІІІ-є місце з біології
  • Грицай Марія ІІІ-є місце з правознавства
  • Голояд Леся ІІІ-є місце з образотворчого мистецтва

Здобутки учасників ІІІ-ього етапу ( обласні олімпіади)

  • Завербна Марія ІІІ-є місце з української мови
  • Бігус Віктор ІІІ-є місце з трудового навчання
  • Постоловська Світлана ІІІ-є місце з англійської мови
  • Завербна Марія І-е місце на ІІІ етапі мовно-літературного конкурсу ім. Т.Шевченка

22 лютого ц.р. в школі №5 м. Тернополя відбувся обласний етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. За традицією у ньому взяли участь учні нашої гімназії. Цьогоріч наші учні представили свої роботи у секціях «Історія України», «Українська мова», «Психологія», «Хімія», «Географія», «Правознавство» та «Мистецтвознавство».

/Files/images/MAN_1.jpg

Секція «Історія України» традиційно є найчисельнішою, тому почнімо із неї. У цій сфері працювали такі учні: Марія Грицай, Марія Завербна та Віталія Ганьбергер. Марія Грицай виборола почесне друге, а Марія Завербна - третє місце у своїй секції.

Вікторія Семенина, учениця 9 класу, цього року захищала наукові роботи одразу у двох секціях – «Українська мова» та «Правознавство». Незважаючи на те, що дівчина була однією із наймолодших науковців, їй вдалось показати чудовий результат: Вікторія здобула третє місце у секції «Українська мова» та перше – у секції «Правознавство».

У секції «Географія» роботу захищала Руслана Банадига (9 клас) і стала призером. Марія Веретільник, учениця 10 класу, успішно презентувала роботу у секції «Психологія»,виборовши третє місце.

У секції «Мистецтвознавство» працювала гімназистка Марія Гуменна і здобула третє місце .

Кажуть, що немає нічого ціннішого, ніж досвід. Тож варто побажати юним науковцям направити цей досвід у правильне русло і не зупинятись на досягнутому!

Благодійна акція гімназистів на підтримку української армії

/Files/images/військ 2.jpg

28 березня 2014 року учням та вчителям Зборівської гімназії випала чудова нагода відвідати Галицько-Волинську радіотехнічну бригаду, що знаходиться неподалік Львова. Ми їздили туди з метою передати кошти, зібрані під час проведення благодійних ярмарків у нашому навчальному закладі.

Ініціаторами виступили представники учнівського самоврядування. Педагогічний колектив з радістю підтримав ідею. До речі, саме вчителі зробили значний матеріальний внесок до зібраної нами суми.

/Files/images/Екскурсія у військову частину ))).jpg

Зрештою, після закінчення благодійних ярмарків, де учні кожного класу мали змогу проявити себе і як хороші організатори, і як чудові кулінари, нам потрібно було зайнятися передачею коштів певній частині української армії. Вибрали Галицько-Волинську радіотехнічну бригаду, тому що саме там працює наша випускниця.

До військової частини вирушила команда у складі директора гімназії Я.Я. Ковбасюк, вчительки математики і «Захисту Вітчизни» О.І. Данюк, учнів 11 класу Л. Голояд, М. Завербної, М. Матлаха, а також восьмикласників Н. Слюсарчука і А. Тарнопольського. Транспортом забезпечив нас В.С. Гуртовенко. Він був і водієм, і активним учасником проведеної акції, за що висловлюємо Віктору Станіславовичу подяку.

/Files/images/військ 4.jpg

На зароблені кошти купили армійцям речі, які в даний час є дуже необхідними, а також солодощі. Нас привітно зустріли, і нам були дуже раді. Звісно ж, учнів не могло не вразити те, що вони мали змогу провести півдня у військовій частині. Ми бачили на власні очі умови, в яких живуть та навчаються солдати, обідали разом із ними, здійснили цікаву екскурсію по військовій частині. Незважаючи на те, що військовики – люди серйозні, до нас ставились дуже привітно.

Ми отримали подяку за вклад в патріотичне виховання майбутніх захисників України, підтримку та значний внесок в забезпечення бойової готовності та високого морально-психологічного стану особового складу Галицько-Волинської радіотехнічної бригади. Додому повернулися із символічними подарунками. Учні та вчителі гімназії дуже вдячні військовикам за те, що дозволили відчути на деякий час себе в такій атмосфері, яка дала змогу багато переосмислити .

Кiлькiсть переглядiв: 489

Коментарi