Навчання - наша основна праця

За підсумками 2014-2015 н.р. із 94 учнів, що навчаються в гімназії, 23 учнів мають високий рівень навчальних досягнень
Здобутки районних олімпіад - 14 призових місць (4 перших, 5 других, 5 третіх)
  • Веретільник Марія (11 клас) ІІ-е місце з екологіЇ, ІІІ-є місце з технологій
  • Грицай Марія(11 клас) ІІ-е місце з німецької мови
  • Очкусь Любов(11 клас) ІІІ-є місце з хімії
  • Семенина Вікторія(10 клас) І-е місце з української мови та літератури, І-е місце з хімії, ІІ-е місце з фізики
  • Костюк Мар'ян (10 клас) І-е місце з історії
  • Банадига Руслана (10 клас) ІІІ-є місце з географії
  • Коваль Діана (10 клас) ІІ-е місце з німецької мови
  • Баліцький Дмитро (9 клас) ІІІ-є місце з німецької мови
  • Брона Уляна (7 клас) ІІІ-є місце з математики
  • Полева Христина (7 клас) І-е місце з української мови та літератури
  • Павлович Назар (6 клас) ІІ-е місце з математики

Cпортивні сторінки навчального року

8.09.2014-12.09.2014 року – Олімпійський тиждень.
10.09.2014 року в гімназії були проведені змагання між 5-6 класами «Олімпійський дух пронесемо крізь життя».
Перемогла команда «Лайф» 6 класу, яка набрала 19 балів.
12.09.2014 року відбулися змагання між учнями 9 класу та збірною 8 і 10 класів. Перемогла збірна 8 і 10 класу з рахунком 2:1.

/Files/images/IMG_8094.jpg

/Files/images/IMG_8118.jpg

Зональні змагання з футболу

18 вересня 2014 року відбулися змагання з футболу між командами гімназії, ЗОШ І-ІІІст с. Озерна, с. Млинівці. У змаганнях брали участь такі учні: Тарнопольський Арсен, Бартош Анатолій, Ткачук Ростислав, Беденко Роман, Лукачат Андрій, Баліцький Дмитро, Гартатюк Мар'ян, Мартюк Святослав, Небесь Нестор, Костюк Мар'ян, Ленар Ігор, Пасічний Ігор.

Всеукраїнський турнір з легкої атлетики "Зборівська битва"

27 вересня 2014 року на центральному стадіоні нашого міста були проведені змагання з легкої атлетики за участю команд ДЮСШ Західного регіону України. Учні гімназії також змагалися. Зокрема, Хом'як Ангеліна 6 клас виборола ІІІ місце в бігу на 800м.

Активними учасниками були також:
Стельмах Богдан - 5 клас, Ковбасюк Софія - 5 клас, Стукало Аліна - 5 клас, Булат Вероніка - 5 клас, Чорній Інна - 5 клас, Романів Павло - 6 клас, Колінець Павло - 6 клас.

/Files/images/IMG_8272.jpg

Районні змагання з волейболу

6 Листопада 2014 року на базі ЗОШ І-ІІІ ст. м. Зборова відбулися змагання з волейболу за участю команд з гімназії, с. Млинівців, ЗОШ І-ІІІ ст №1. В змаганнях брали участь такі учні: Беденко Роман, Тарнопольський Арсен, Бартош Анатолій, Баліцький Дмитро, Костюк Мар'ян, Пасічник Ігор, Гарматюк Мар'ян, Небесь Нестор, Лукачат Андрій.Районні змагання з волейболу

/Files/images/IMG_8509.jpg


Гімназисти - патріоти своєї країни

  • 14 жовтня 2014 р. - диспут на тему «Патріот України – який він?»
  • Листопад 2014 р. - виготовлено та відкрито стенд «Небесна сотня»
  • 20 листопада 2014 р. - на базі Зборівської державної української гімназії ім. Романа Завадовича відбулася виставка учнівських науково-дослідницьких робіт, присвячених 100-ій річниці створення легіону УСС, Героїв Майдану та воїнів АТО. Вона проводилася в рамках фестивалю «Свята Покрова». Пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти України – славні козаки запорізькі, хоробрі та завзяті бійці Легіону січового стрілецтва, легендарні та безстрашні воїни-повстанці, герої Крут та Базару- саме цьому був присвячений фестиваль патріотичної пісні та поезії «Свята Покрова».

/Files/images/vol2.jpg

Переглянуто к/ф «Майдан» і проведено обговорення к/ф за участю директора музею «Зборівська битва» Б.Д.Макогона зустрічі з учасником подій на Майдані М.Бігусом, а також з учасниками АТО Гуньком В. та Свідинським В., «кіборгом» Донецького аеропорту Бартошем П.
/Files/images/vol4.jpg
  • 21.11.2014 - День Свободи та Національної гідності... Правові основи революції Гідності
  • відвідано фотовиставки «Революція гідності» у РБК.

Урок пам’яті «Ні труни, ні хрестів і ні тризни» (вшанування пам’яті жертв Голодоморів)

Значна увага впродовж семестру приділялася вихованню активної громадянської позиції манівців. Вони взяли участь у Всеукраїнських акціях «Слава не загине», «Допоможи українській армії», «Лист солдату», «Лист пораненому солдату», провели благодійні ярмарки, кошти від яких передали у волонтерський штаб м. Зборова, відправили адресні подарунки солдатам, колишнім гімназистам, що захищають Україну на Сході. Виготовлено обереги – ангели та голуби миру, які з передали воїнам АТО до свята Миколая.

Всеукраїнський конкурс приурочений річниці з дня народження Л.Костенко «Розкрилля душі»: Т.Романів (читання віршів Л.Костенко та відіслано власний вірш для газети «День»)

/Files/images/Флешмоб.jpg

Флешмоб до річниці від дня народження митрополита А.Шептицького

Всеукраїнський тиждень права

01.12. 2014 р. - 11-й Міжнародний Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини "Docudays UA". Перегляд документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж». Координатор проекту в Тернопільській області В. Ханас ознайомив слухачів з подіями річної давнини, які відбувалися на Євромайдані в Києві та в Тернопільській області. Учні обговорили фільм та підготували відгуки.

/Files/images/IMG_3666.jpg

02.12.2014 р. - перегляд фільм режисера В. Васяновича "Присмерк".

03.12. 2014 р. - дитяча конференція «Голос дитини» в ТНПУ ім. В.Гнатюка

10.12.2014 р. - старшокласники міських шкіл переглянули фільм естонського режисера О.Бураї "Лізо, ходи додому".

/Files/images/DSC04854.JPG

Після перегляду фільму відбулася зустріч з координатором зі зв'язків із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Тернопільській області В. Шевченком, який ознайомив присутніх із правами та обов'язками громадян при затриманні міліцією. Також учасники зустрічі долучилися до Марафону написання листів - глобального заходу- який проводиться кожного року до Міжнародного дня прав людини - 10 грудня. Марафон написання листів на захист прав людини та для відновлення вже порушених прав вже кілька років поспіль організовує в Україні неурядова організація Міжнародна амністія. Цього року підписи збирають на підтримку українського режисера Олега Сенцова та вчительки з Києва Ірини Рабченюк, яку побив Беркут на Майдані 1 грудня 2013 року, внаслідок чого жінка осліпла на одне око.

На зустрічі були присутні учні-слухачі Зборівської філії МАН та учні 10-11 класів Зборівської гімназії ім. Романа Завадовича, ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 та № 2 м. Зборова.

  • 21 лютого 2015 р. - круглий стіл «Революція гідності: причини, характер, перспективи»
  • Як це було... Пам’яті Небесної сотні присвячується (урок пам’яті)
  • 20.03.2015 р. - «Ідея самостійної Української Держави для кращих синів Церкви була такою ж величною і святою, як і ідея самого Бога...» (В’ячеслав Чорновіл) Цей рік є роком Митрополита Андрея Шептицького: відзначаємо 150-річчя уродин слуги Божого А. Шептицького. По всій Україні школярі загальноосвітніх закладів організували флешмоб «Молитва за Україну» на слова О. Кониського, музику М. Лисенка.

/Files/images/IMG_3970.jpg

До цього заходу приєдналася й Зборівська державна українська гімназія ім. Романа Завадовича. Гімназійний хор виконав «Молитву за Україну» в церкві Новомучеників українського народу, після цього о. Тадей Нога поблагословив дітей та розповів присутнім про життя митрополита. Вийшовши із храму, учні виконали Державний Гімн України.

На завершення під пісню «Господи помилуй нас» гімназисти організували флешмоб: сформували із синьо-жовтими стрічками в руках герб, а потім розтягнули прапор, який майорів на сонці та єднав молоді серця.

/Files/images/Шевченківські дні.jpg

2-10 березня 2015р. - відзначення Шевченківських днів (підготовлено і проведено багато цікавих заходів:

  • «Стежками Шевченкових афоризмів»,
  • «Віртуальна мандрівка у Національний музей Т. Г. Шевченка»
  • захист проектів «Поезія про великого сина України» (7 клас)
  • «Вшанування Шевченка у світі» (8 клас)
  • «Шевченко – художник» (9 клас)
  • «Шевченко і Тернопільщина» (10 клас)
  • «Сучасники про Шевченка» (11 клас)...
Гімназисти приєдналися до Всеукраїнського марафону «Борітеся – поборете», під час якого учні декламували вірші Кобзаря: Т. Романів, І. Завербна – 9 клас; М. Костюк, Р. Банадига, Д. Коваль (німецькою мовою «Заповіт»), Т. Гринчишин, О. Бойко – 10 клас.
  • Лейтмотивом годин класного керівника стали слова о. Любомира Гузара: «Переймімо дух Шевченка, бо ми один народ, одна єдність, одна велич».
  • Впродовж тижня діяла виставка «Світова велич Шевченка», «Музеї Шевченка у світі».
/Files/images/День молоді 2014 ))) 001.jpg
14.03.2015 р. - Всеукраїнський учнівський конкурс юних суспільствознавців «Кришталева сова- 2015»









  • Квітень 2015 р. – ІІ Всеукраїнська дитяча мистецька акція «Мій Шевченко» - відеоролик 30 хв.
  • Непізнана історія рідного краю. Герої нашого краю (Гуменна М., Завербна І., Куликівська І. – відзначені дипломами учасників)
  • Україна очима молодих (Костюк М., Грицай М.)
Ми співпрацюємо з іншими навчальними закладами області та України
  • 28.10.2014 р. – обласна нарада-семінар викладачів МАН (Теребовля)
  • 29.10.2014 р. - круглий стіл з питань роботи з обдарованою учнівською молоддю «Інтелект України» (Ковбасюк Я.Я.).
  • 27.02. 2014 р. - обласний семінар на тему «Шляхи і засоби реалізації програми «Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України» (Кохан Н.М.).
  • 25.11. 2014 р. - обласна науково-практична конференція «Гімназії Галичини – світочі науки й прогресу» (Ковбасюк Я.Я., Тарнопольський А., Семенина В.)
  • 26.02. 2015 р. - науково-методичний семінар на тему: «Ноосферна освіта учасників навчально-виховного процесу Шкіл сприяння здоров’ю як підхід до зміцнення соціального здоров’я» (Кохан Н.М.).
  • 08.04.2015 р. - обласний постійно-дціючий семінар заступників з виховної роботи на тему «підвищення ефективності виховної роботи через впровадження інноваційних виховних технологій» (Кохан Н.М.)
  • 15.04.2015 р. - регіональна науково-практична конференція «Живімо за Українською Хартією вільної людини» (Ковбасюк Я.Я.)
  • 28-29.04.2015 р. - VІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Проектування розвитку та психолого-педагогічного супроводу обдарованої особистості» (Ковбасюк Я.Я., Ключник Н.С., Ленар Г.П.).

/Files/images/IMG_3917.jpg



Традиційно в травні місяці в гімназії проходять Дні науки.
Гімназисти мають можливість поділитися своїми пошуковими та творчими здобутками в науково дослідницькій діяльності.
Ось і цього разу в навчальному закладі панувала атмосфера здорової конкуренції.
На свято було запрошено представника районної ради (Горба Л.В.) та працівників районної газети «Зборівська дзвіниця» (Семенина О.В.). Вони звернулися до присутніх з побажаннями творчих успіхів. Засідання УНТ «Думка» розпочала Королева наук (Романів Т.) словами поезії В.Симоненка «Хто сказав, що все уже відкрито...».
/Files/images/un2.jpg








29.03.2015 р. – регіональний етап конкурсу УНІКУМ







Гімназисти засвідчили, що для тих, хто прагне відкриттів завжди знаходяться цікаві теми:

  • Багрій Ірина 6 клас «Тема дитинства у світовій літературі» - науковий керівник Ключник Н.С., вчитель світової літератури (УНТ «Думка», секція світова література – І м.)
  • Лукачат Андрій 9 клас «Цікаві криві» - науковий керівник Паньків Г.С., вчитель математики (УНТ «Думка», секція математика – І м.)
  • Беденко Роман 9 клас «Корпоративна (колективна) кримінальна відповідальність: концептуальні засади» - науковий керівник Ковбасюк Я.Я., вчитель історії та правознавства (МАН України, секція правознавство – диплом ІІІ ст. ІІ етапу конкурсу – захисту)
  • Романів Тетяна 9 клас «Птахи, які живуть поруч з нами» - науковий керівник Мартиняк І.Є., вчитель хімії та біології (УНТ «Думка», секція зоологія, ботаніка – І м.) та «Українська народна писанка» - науковий керівник Хухрик Г.Й., вчитель художньої культури та образотворчого мистецтва (УНТ «Думка», секція мистецтвознавство – І м.)
  • Завербна Ірина 9 клас «Микола Бенцаль – громадсько-політичний та культурний діяч України» - науковий керівник Ковбасюк Я.Я., вчитель історії та правознавства (УНТ «Думка», секція історичне краєзнавство – 1 м.) та «Топоніми Зборівського району» - науковий керівник Олійник Л.В., вчитель географії та економіки (УНТ «Думка», секція географія та ландшафознавство – І м.)
  • Банадига Руслана 10 клас «Суспільно-географічне дослідження рівня дитячої смертності на території Зборівського р-ну Тернопільської області» - науковий керівник Заставецька Л.Б. кандидат географічних наук, доцент ТНПУ ім. В.Гнатюка (МАН України, секція географія та ландшафознавство)
  • Гринчишин Тетяна 10 клас «Сучасна реклама та її лексичні особливості» - науковий керівник Ленар Г.П., вчитель української мови та літератури (МАН України, секція журналістики)
  • Семенина Вікторія 10 клас «Евтаназія» як архіважлива проблема постмодерного суспільства: кримінально-правовий аспект» - науковий керівник Яремко О.М., кандидат юридичних наук, доцент ТНЕУ (МАН України, секція правознавство – диплом ІІІ ст. ІІ етапу конкурсу – захисту) та «Сила трикутників. Сферична тригонометрія» - науковий керівник Данюк О.І., вчитель математики (УНТ «Думка», секція математика – І м.)
  • Коваль Діана 10 клас «Зображення образів українського народного життя в поемі І.Котляревського «Енеїда» - науковий керівник Ленар Г.П., вчитель української мови та літератури (УНТ «Думка», секція українська література – І м.)
  • Пасічник Ігор 10 клас «Бій на засадах наполеонівської кінноти 21 серпня 1914 р. біля с. Ярославичі» - науковий керівник Пасічник Р.М., вчитель історії (МАН України, секція історичне краєзнавство – диплом ІІІ ст. ІІ етапу конкурсу – захисту)
  • Костюк Мар’ян 10 клас «Історія виникнення та особливості чину отців Василіян та їх вплив на розвиток освіти і науки (на прикладі Краснопущанського монастиря)» - науковий керівник Ковбасюк Я.Я., вчитель історії та правознавства (УНТ «Думка», секція релігієзнавство та історія релігії – І м.)
  • Бігус Ірина 11 клас «Особливості розвитку дитини в період від пренатального розвитку до немовляти» - науковий керівник Піжицька О.В., практичний психолог (УНТ «Думка», секція біологія людини – І м.)
  • Веретільник Марія 11 клас «Особливості впливу реклами на споживача» - науковий керівник Піжицька О.В., практичний психолог (УНТ «Думка», секція психологія – І м.)
  • Хованець Антоніна 11 клас «Біблійна легенда про Каїна в поемах Франка і Байрона» - науковий керівник Ключник Н.С., вчитель світової літератури (УНТ «Думка», секція світова література – І м.)
  • Грицай Марія 11 клас «Молодіжні об’єднання Пласт і Секції Хліборобського Вишколу Молоді у Зборівському повіті Тернопільщини» - науковий керівник Ковбасюк Я.Я., вчитель історії (МАН України секція історичне краєзнавство – диплом ІІІ ст. ІІ етапу конкурсу – захисту)
  • Гуменна Марія 11 клас «Київський архітектурний модерн», (УНТ «Думка» секція мистецтвознавство – І м., «Григорій Якович Баран – поет, журналіст, громадський діяч» - науковий керівник Ковбасюк Я.Я. (УНТ «Думка», секція історичне краєзнавство – І м.).
Серед гімназистів є багато тих, які роблять власні поетичні спроби. Тому наступною сходинкою у науково-дослідницькій діяльності буде чергова презентація «Літературного часопису», у якому опубліковані вірші юних майстрів слова.
Кiлькiсть переглядiв: 593

Коментарi