Гімназія демократична

2017-10-10

/Files/images/Я2017_78.jpg

9 та 10 жовтня 2017 року в гімназії продовжила свою роботу "Демократична школа. Всеукраїнська програма освіти для демократичного громадянства ".

Тренери Ярина Сухецька та Олександр Фомічов разом з учнями, батьками та педагогами обговорили демократичні зміни, які відбулися в житті гімназії за час участі навчального закладу в даній Програмі. Гімназисти ділилися з присутніми знаннями та вміннями, отриманими в літніх англомовних таборах, враженнями про набутий досвід співпраці з органами місцевого самоврядування та громадою міста під час реалізації проектів "Зборів крокує у Європу" (роздільне сортування сміття), проведення велопробігу на вшанування пам'яті випускника гімназії А.Рави.

Позитивні зміни в житті нашого навчального закладу відмітили також батьки гімназистів, які самі часто є активними учасниками проектів.

Після перерви тренери та вчителі працювали над розкриттям теми "Інтеграція принципів ОДГ/ОПЛ (освіти для демократичного громадянства і прав людини) у навчально-виховний процес".

Перший день роботи був насиченим та цікавим для всіх учасників.

Другий день Демократичної школи проходив у формі тренінгу на актуальну тему, адже усі присутні мали можливість ознайомитись із проектними технологіями. Окрім цього, учасники програми розглянули проблему насильства - "булінгу" у шкільному середовищі та спільними зусиллями шукали шляхи її вирішення.

Збагатившись новими знаннями та навичками, натхненно продовжуємо працювати і творимо свою історію успіху.

Кiлькiсть переглядiв: 240

Коментарi