Вчимося бути медіаграмотними

2017-10-26

/Files/images/я2017_м1.jpg

Курс медіаграмотності – це зовсім не предмет, який ми змушені вчити, це інструкція та путівник інформаційним простором. Сучасність неможливо уявити без телебачення, інтернету та преси. І щоб не загубитись в інформаційному вирі, мусимо правильно користуватись тим, що подається з екранів телевізорів, радіоприймачів, що читаємо на сторінках газет чи інтернет-сайтах.

/Files/images/я2017_м2.jpg

/Files/images/я2017_м3.jpg

На практичному занятті «Аналіз газетних публікацій за жанровим наповненням» учні розглянули види газет, дізнались, що таке «жанр» та публікації яких жанрів зустрічаються у газетах. Також гімназисти проаналізували зміст та рубрики місцевих видань.

На завершення уроку дев’ятикласники мали змогу проявити свої креативні здібності, створюючи макет своєї власної газети, презентуючи та рекламуючи її.

/Files/images/я2017_м2 (2).jpg

/Files/images/я2017_6.jpg

На запитання «Яку користь матиме випуск вашої газети? » учні відповідали грунтовно і обдумано. «Моя газета спрямована на те, аби відволікти підлітків від інтернетзалежності та зацікавити їх тим, що відбувається довкола», - такою була відповідь Олександра Романіва, учня 9 класу.

Кiлькiсть переглядiв: 546

Коментарi