Тиждень медіаграмотності

2017-11-10

/Files/images/я2017_мг2.jpg

У гімназії триває тиждень медіаграмотності. Цікаво пройшло опитування «Що я знаю про засоби масової інформації» та «Що означає бути медіа грамотним?», яке провели дев'ятикласники. Також учні обговорювали важливість вмінь правильно користуватись отриманою інформацією та створили стінгазету «Чому я хочу бути медіаграмотним». Неабияке враження на гімназистів справили тематичні відеоролики, після яких діти поділились своїми думками , як не заблукати в інформаційному просторі та не піддаватися впливу недостовірної інформації.

Тиждень завершували цікавою та веселою вікториною "А я телеман?". Команди змагалися у чотирьох конкурсах. Перший етап "Вірю-не вірю" вимагав пильності. Серед цікавих фактів про розвиток телебачення потрібно було знайти вигадані. Під час конкурсу капітанів члени команд вгадували, яку телепрограму чи мультфільм описує їх очільник.

/Files/images/я2017_в3.jpg

/Files/images/я2017_в5.jpg

Найбільш успішним для обох команд виявився ІІІ тур "Хто я і звідки", де телеканал та програму потрібно було вгадати за її кадром. Завершували вікторину цікавими ребусами. Учасники розшифровували комбінацію смайликів, які приховували назви популярних фільмів та мультфільмів.

/Files/images/я2017_в7.jpg

Тиждень медіаграмотності став прекрасною можливістю поєднати приємне з корисним, заходи проходили у веселій, дружій атмосфері, а це допомагало легко пояснити непрості речі медіа простору

/Files/images/я2017_в4.jpg .

/Files/images/я2017_в8.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 433

Коментарi