Робота у МАН – це неоціненний досвід

2019-02-20

/Files/images/Емблема_МАН.jpg
Четвертий рік я є членом Малої академії наук України, філія якої працює у нашому навчальному закладі. Що дає кожному з нас участь у роботі МАН?
Перш за все, це великий досвід . Я навчилася працювати з додатковими джерелами, опрацьовувати та правильно записувати бібліографічні дані, а це допоможе мені при написанні курсових робіт, коли я стану студенткою. Завдяки МАН ми стаємо більш впевнені в собі. На захисті наукових досліджень панує надзвичайна атмосфера, бо маємо можливість спілкуватися з однолітками з цілої області, а хто стає переможцем у ІІ етапі, то має шанс захистити свою роботу у Києві. Звичайно, що це не тільки бажання перемогти, але й рухатися вперед, до нових здобутків. Виступаючи перед аудиторією, відповідаючи на запитання, ми набуваємо практики, розвиваємося. Це надзвичайно цікаво, бо розширюється кругозір, створюються умови для самореалізації, а це дає поштовх для розвитку, віри в свої сили.
Я займаюся у секції української мови та літератури. Тема, яку я представляла цього року, є актуальна сьогодні, - « Художня інтерпретація Зборівської битви в художній літературі». У сучасних умовах надзвичайно гостро постає проблема збереження історичної пам’яті, уміння вистояти перед загрозами, утвердження і розвиток міцної української європейської держави.
Перечитуючи сторінки художніх творів, що стосуються наших теренів, подій Зборівської битви, проймаємось гордістю і гідністю сучасного українця-спадкоємця тої слави наповнює нас, правда, деколи з присмаком гіркоти. В унісон цим відчуттям звучать слова Павла Загребельного: «Чи може література врятувати світ? Навряд. Так само, як і політика. Але погана політика може світ погубити, література ж може й повинна помогти людині відкинути почуття безпомічності перед загрозами, повинна навчити розуміти і людську силу, і людську слабкість, донести до нашої свідомості ту істину, що для нових битв і надій народові потрібна не тільки сила, але й пам'ять»

Учениця 11-го класу Зборівської гімназії, слухачка Зборівської філії МАН Полева Христина

Кiлькiсть переглядiв: 219

Коментарi