У пам'яті нашій навік!

2019-02-28

/Files/images/я2019_ар.jpg

«Слава Україні! – Героям слава!» – це сполучення слів вже давно для нас перестало бути вітанням. Сьогодні ці слова звучать на знак глибокої шани і вдячності найкращим, котрі у найважливіший момент для нашої держави не злякались і пожертвували собою заради Батьківщини.

У четвер, 28 лютого, гімназійна родина зібралася, аби вшанувати пам'ять свого випускника, Героя, що віддав життя за мирне небо над головами українців – Андрія Рави. Людини, яка своїм героїчним подвигом дала можливість зрозуміти кожному, що любов до рідної країни – це повага до ближніх, це прагнення захистити і зберегти єдність між громадянами, це незбориме бажання справедливості, безкорислива жертовність.

Зі словами вдячності звернулися до Марії Йосипівни, матері Андрія, директор гімназії Я. Я. Ковбасюк, перший заступник голови Зборівської райдержадміністрації М.М. Назарчук, учасник АТО П.П. Бартош, представник волонтерського штабу У. Білик і начальник відділу культури, молоді та спорту Зборівської ОТГ Р.Р. Моравель. Із уст гімназистів лунали пісні, які наповнювали серця присутніх вірою у краще майбуття та гордістю – називати себе українцями. Читання поезій стало ще однією сторінкою-спогадом про героїзм захисників України, перегляд відеоматеріалів – немов живою картиною трагічних подій, які кров’ю вписано в історію нашої держави.

Українці! Ми з родоводу сильних

Прозрів народ… І духу смолоскип

Запалено серцями незборимих,

А пам'ять про синів хай не згаса повік.

Кiлькiсть переглядiв: 184

Коментарi