День толерантності.

2019-11-19

/Files/images/т1 – копія.jpg

16 листопада весь світ святкує День толерантності. З нагоди цього свята гімназисти організували акцію під назвою «Ми всі різні, але ми всі рівні». Ми малювали малюнки, виготовляли і розповсюджували інформаційні листівки, проводили просвітницькі розмови.

Сьогодні, не тільки у нашій країні, але і у світовому співтоваристві, дана проблематика займає одне з центральних місць. У кризові періоди розвитку суспільства, політичних загострень між різними країнами, воєнних протистоянь, проблема толерантності актуалізується.

Толерантність - це здатність без агресії сприймати думки, поведінку, форми самовираження та спосіб життя іншої людини, які відрізняються від власних. Ще толерантність означає доброзичливе та терпиме ставлення до чогось, чи до когось. Основою толерантності є відкритість думки та спілкування. Толерантність означає активну позицію людини, а не пасивно-терпиме ставлення до навколишніх подій, тобто толерантна людина не повинна бути терпима до всього, наприклад до порушення прав людини.

Бути толерантними – це перш за все культурне спілкування з оточуючими, допомога близьким і чужим людям, гарячий відгук на чужий біль, вміти правильно підтримати людину і в радості і в горі, поважати, шанувати і передавати з покоління в покоління звичаї, традиції і навички нашого народу. Сьогодні толерантність – яскравий показник ступеню демократичності кожної держави й одна з умов її розвитку. Політична толерантність є основою для плідних міжнародних відносин. Ще толерантність потрібна для того, щоб досягти успіху у власному житті, не витрачати сил на конфлікти.

/Files/images/т4.jpg

/Files/images/т3.jpg

/Files/images/т2.jpg

/Files/images/т7.jpg

/Files/images/т6.jpg

/Files/images/т5.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 151

Коментарi