• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тренінг у м. Харків за методиками «Дитячий (молодіжний) парламенти в дії» і «Самоорганізований освітній простір» за підтримки програми DARE.

Тренінг у м. Харків за методиками «Дитячий (молодіжний) парламенти в дії» і «Самоорганізований освітній простір» за підтримки програми DARE.

2019-12-18

Тренінг у м. Харків за методиками «Дитячий (молодіжний) парламенти в дії» і «Самоорганізований освітній простір» за підтримки програми DARE.

Методика «Дитячий молодіжний парламент» дозволяє залучити молодь до активної участі у житті громади, здобути досвід колективного вирішення проблем через дискусію та пошук спільного рішення, а також впровадження відповідних проектів. Парламенти дозволяють молоді відчути себе агентами змін та відпрацювати відповідні навички. Дитячі (молодіжні) парламенти в дії – це простір, де діти вільно висловлюються, слухають та чують одне одного. Вони навчаються бути відповідальними, розуміють, що мають рівні права в суспільстві і можуть впливати на певні процеси.

Методика «Самоорганізований освітній простір (СООП)» це посіб організації освітнього процесу, коли вчителі заохочують учнів до спільної групової роботи для пошуку відповіді на велике запитання за допомогою інтернету та інших джерел інформації. На початку заняття вчитель задає дітям велике питання та надає можливість самостійно провести дослідження і презентувати результати. Такими питаннями можуть бути “Як людина навчається?”, “Що робить уряд?”, “Чи можуть роботи колись замінити людей?” та інші. У процесі пошуку можливих відповідей учні розвивають мотивацію пізнавати і досліджувати щось нове, навчаються працювати у команді, здобувають навички критичного мислення. Методика широко відома у цілому світі та схвалена для використання в закладах освіти Науково-методичною комісією з проблем виховання дітей та учнівської молоді Міністерства освіти і науки України (протокол № 3 від 21.06.2019).

/Files/images/20191215_112420.jpg

/Files/images/20191216_113203.jpg

/Files/images/20191215_174127.jpg

/Files/images/20191216_113526.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 105

Коментарi