Князь дитячої літератури

2023-12-19

/Files/images/2023_р2.jpg

«Моє життя – звичайна собі дорога, без крутих поворотів, без підйомів на круті шпилі і без спадків у глибокі яруги. Воно похоже на подільську річку, що неквапливо тече до синього моря і працьовито обертає всі млинські колеса, скільки б їх не було на її шляху.

Моє життя настільки моє, що я був його власником. А втім, моїм бажанням було посвятити його службі ідеалам і моїм ближнім, бо тільки таке життя – справжнє життя. Я старався пройти свій життєвий шлях без суперечок з Божими і справедливими людськими законами та в згоді з своїм сумлінням». Р. Завадович.

Сьогодні гімназійна родина розпочала святкувати 120річчя з дня народження патрона нашого навчального закладу Романа Завадовича.

Роман Завадович - український письменник, журналіст, культурно-освітній діяч початку 20 ст., який своє життя провів в еміграції, проте став для своїх сучасників втіленням доброти і любові, носієм справжньої української культури, символ національної ідеї.

Народжений в маленькому селі Славна хлопчик став справжнім князем дитячої літератури. Його твори - маніфест любові до рідного краю, його людей, традицій і краєвидів.

Святкування ювілею нашого покровителя розпочали семикласники з урочистої лінійки, впродовж якої пригадували життєпис письменника та декламували вірші про рідний Зборів. Дійство завершили спільною колядою.

На перервах учасники гімназійної радіостудії зачитували різдвяні поезії Романа Завадовича у форматі вільного мікрофона.

Також дев'ятикласники опрацьовували життєвий і творчий шлях письменника в контексті вивчення літератури рідного краю, а учні сьомого класу написали диктант "Князь дитячої літератури".

Кiлькiсть переглядiв: 60

Коментарi